Cum alegi cea mai bună cabină de duș

iunie 20, 2023

Cum alegem cea mai bună cabina de duș? Întrebarea ce și-o pune fiecare.

În acest articol ne vom strădui să numim cele mai importante aspecte de care să ții cont când alegi cabina de duș.

Indiferent de preferințe, spațiu și buget, nu uita că sunt anumite criterii care nu trebuie neglijate. Dacă nu dedici suficientă atenție acestui aspect este posibil ca pe termen lung să regreți achiziția făcută.

Modelul cabinei de duș

Alegerea modelului cabinei ține de cele mai multe ori de preferințele personale și de nevoi. Înainte să alegi o cabină de duș, stabileste-ți nevoile – dușuri rapide, ori cabină de duș pe post de cadă. Alege între cabina de duș cu pereți zidiți, orii din pereți de sticlă…

  • Cabina de duș cu cădiță

Cabina de duș cu cădiță este alegerea perfectă dacă pui accent pe preț. Vei găsi pe piață foarte multe modele, tot ce trebuie să faci este să știi ce iți dorești. De asemenea, atunci când alegi varianta de cabina de duș cu cădiță, trebuie să te interesezi dacă în costul pachetului intră și cădița sau trebuie achizitionată separat.

Totodată va trebui sa ții cont că pe lîngă prețul mic are un dezavantaj – perioada de exploatare mai mică. Materialele din care sunt fabricate cădițele sunt mai sesnsibile, dar și feroneria lasă mult de dorit.

  • Cabina de duș fără cadiță

Această variantă este destul de întâlnită în ultimul timp, fiind foarte practică și elegantă. Cele mai multe hoteluri, dar și persoane fizice aleg varianta cabinelor de duș fără cădiță.

Sunt instalate direct pe pardoseală, care are o peroadă de exploatare mult mai mare decât cădițele din comerț. E nevoie doar ca pardoseala să fie ușor înclinată spre sifon pentru o scurgere bună a apei. În funcție de spațiul unde o instalezi vei avea nevoie să alegi modelul potrivit.

Deschiderea ușilor

Cele mai durabile sunt ușile batanteiar cele mai practice sunt ușile glisante. Dezavantajul ușilor batante este este că poți întâmpina dificultăți de spațiu atunci când le deschizi. Dacă alegi aceasta variantă, asigură-te că poziționezi corect cabina de duș și ramâne suficient spațiu pentru a deschide ușile fără a lovi de celelalte obiecte sanitare din baie.

Ușile glisante sunt cele mai elegante și practice. Au avantajul că folosesc foarte puțin spațiu și nu vor incomoda atunci când le deschizi.

Materiale folosite

Atunci când vorbim despre materialele folosite la fabricarea cabinelor de duș trebuie sa ne referim în primul rând la calitatea sticlei utilizate. Trebuie să fie neapărat securizată și nicidecum simplă.Grosimea panoului de sticla trebuie să fie în mediu de 8mm deoarece daca e mai subtire poate flapa, iar dacă e mai groasă, atunci panourile sunt foarte grele și îngrelează construcția.

Toate elementele componente ale cabinei de duș trebuie să fie de bună calitate. Elementele de imbinare, adică feroneria, trebuie sa fie din materiale inoxidabile astfel încât să nu rugineasacă. Cred că îți dai bine seama că odată cu deteriorarea lor, vei fii nevoit să le inlocuiești.

Important!!! Evită elementele de îmbinare din plastic pentru că acestea nu rezistă bine în timp și se strică după câteva utilizări.

Forma și Dimensiuni

Forma cabinei de duș se va alege în funcție de preferințe, însă dimensiunile în dependență de spațiul disponibil din baie.

Să ții cont că în timpul dușului trebuie să te simți confortabil, fără să te inghesui. Alege o cabină de duș suficient de mare încât să îți permită să amplasezi și alte obiecte sanitare.

Poți opta pentru dimensiuni standard precum 80 x 80 cm, 90 x 90, 80 x 120 sau alte dimensiuni care să corespundă cu nevoilor tale.

Indiferent ce alegi, un lucru este cert, o cabină de duș prea mică este inconfortabilă.

Preț și Garanție

O cabină de duș este o investiție facută pe termen lung iar bugetul alocat va influența calitatea ei. Trebuie să fii conștient că este necesar un buget corespunzător dacă vrei să alegi o cabină de duș bună. O cabină de duș calitativă rezistență în timp, și nu se deteriorează din cauza materialelor de calitate.

De asemenea, garanția oferită de producator este esentială atunci alegi o cabină de duș. Producătorii care au produse de calitate oferă produselor lor garanție ca semn al calității. Cei mai mulți producători oferă o garanție de 24 de luni.

Alte articole